lördag 23 oktober 2010

Pasta!

pasta

Okej, här kommer receptet på kanske världens godaste & enklaste pasta med rostad zucchini!

6 portioner:
1 zucchini á ca 400 g
3 msk olivolja
½ tsk + ½ tsk+ ½ tsk flingsalt
1 krm + 1 krm + 2 krm svartpeppar
1 ask körsbärstomater á 250 g
1 röd chilifrukt
2 mozzarella á 125 g (eftersom jag är laktosintollerant använder jag Valios salladsost som funkar precis lika bra - om inte bättre!)
1 citron (eller 2-4 msk citronjuice efter tycke och smak)
1 vitlöksklyfta
1 dl pumpakärnor
350 g linguinepasta
1 påse ruccola á 80 g

-Rosta pumpakärnorna i en torr panna tills de börjar knäppa och hoppa.
-Dela zucchinin i bitar, rosta i 1 msk olja till fin färg i ca 4-5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
-Dela mozzarellan (eller häll av salladsosten) och lägg i en skål.
-Dela chilin på längden, kärna ur och finhacka och skrapa ner det i samma skål som mozzarellan.
-Pressa citronen på osten (I orginalreceptet står det att man ska riva ner skalet också, men jag är inget fan av för sur mat, så brukar skippa det och inte riktigt ha så mycket citronsaft!) och blanda ner pressad vitlök, 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Tanken är att osten ska ligga och gotta sig i det som blir som en slags marinad!
-Skölj och dela tomaterna och ruccolan
-Koka pastan enligt anvisningar, häll av och blanda ner den med de övriga ingredienserna. Strössla över pumpakärnorna, flingsalt och svartpeppar.

Klart! Pastan är en riktig höjdare och favorit hemma hos mig och vill man kan man servera till lite parmaskinka exempelvis. Jag är inget stort fan av att följa recept till punkt och pricka, utan använder mest receptet som en utgångspunkt :)

Inga kommentarer: