onsdag 5 juni 2013

Master Andersson

Igår var dagen D! 5 år på universitetet kom till sin ända och jag inledde dagen kl 9.30 med examination för min masteruppsats. 3 timmar senare var vi klara...


... och jag möttes av två ditresta föräldrar och en väldigt stilig pojkvän. Blommor i näven hade dom, och i väskan fanns kall champange. En av mina fellow uppsatsskrivare hade med sig jordgubbar och glas!


Det var ungefär hur fint som helst, och när vi skålat klart promenerade vi ner genom Lundagård, med sikte mot en lunchrestaturang. Vi satsade på Patisseriet, där jag fick mig min första examenspresent. Min mormors berlockarmband, vars ask fortfarande luktar så mycket mormor att jag blir alldeles vimmelkantig. Det sitter som gjutet på handleden bredvid min 18-årspresent från tidigare nämnda krutgumma.


Sen gick vi hem. I mitt sovrum stod ett stort blommigt paket, och i det låg mina drömmars maskin! Pärlrosa, och alldeles, alldeles underbar. Tack Patrik, mamma, pappa, Julia, Sara, Andreas, Ture, Sixten och Ann och Sören! 


Sen vilade vi lite, jag packade och så snofsade vi till oss. Vid 17 kom mina föräldrar tillbaka till lägenheten från deras hotell och då väntade mer bubbel. Och jordgubbar! 


Med bubbel och jordgubbar i magen traskade vi iväg till Klostergatans Vin & Delikatess för examensmiddag och sammanförande av mina och Patriks föräldrar! Sex glada filurer satt runt ett runt bord, men jag var nog gladast av oss alla. Jag var prickig, och på tallriken låg bland annat oxfilé och vårprimörer


Sen hamnade vi mätta i min lägenhet igen. När mamma och pappa gått utbrast Patrik: Jag är så jävla full! Den stora alkoholkonsumenten tillika mig själv hade under dagens gång genomgående skuffat över min dryck till Patrik och det hade nog stigit honom lite åt huvudet. Ouppmärksamma flickvännen hade missat den lilla detaljen, men jag tänker att det ju var tur att det var någon som blev på örat under min examensmiddag när jag själv inte är så ihärdig med pimplandet!

1 kommentar:

Ida sa...

Stort Stort grattis! Hoppas du får en alldeles fantastiskt fin sommar nu, det är du värd!