söndag 26 januari 2014

KattuppdateringMattes fina tjej! Som ser lite sur och rödögd ut på första bilden, men som är det sötaste lilla trollet som finns. Kerstin tycker husse är bäst i världen, och vid 8 i morse vankade hon omkring och gnällde. Patrik åkte till Stockholm tidigt tidigt idag, så kanske saknar fröken sin bästa lekkompis. Nåja, jag är väl inte så pjåkig jag heller (häromnatten vaknade jag av att Kerstin minsann skulle MYSA med matte och låg som en liten boll vid mitt bröst), men husse härjar mer med henne än vad jag gör. Och härj är ju som bekant det bästa Kerstin vet. Det och b-vitamintabletter. Onomnomnomnom tycker lilltjejen. 


I torsdags var vi hos viktsköterskan med herr Svante. Nu väger han 6 kilo jämnt och har med andra ord gått ner lite. Duktig kille! Oklart exakt hur mycket dock, eftersom olika vågar visar olika resultat - tur att han ska vägas på samma från och med nu. Eftersom han blev förstoppad efter jul så har han inte gått över på dietfoder än, utan han äter fiberfoder, men begränsade portioner har uppenbarligen haft effekt. Han ska fortsätta med fiberfodret i 4 veckor till, då vi har ett nytt besök inplanerat, och så får vi se vad som sker efter det. Vi har dock uteslutit blötmat ur kosten tills han gått ner lite mer, till Svantes bestörtning. Han lägger framtassarna på våra lår när vi står vid köksbänken och han fullkomligt stirrar ut oss. Slår efter våra hasor. Åh. Då dör den här matten lite. Älskade älskade, du förstår väl att det är för ditt eget bästa? Istället får han b-vitamintabletter (som han älskar precis som Kerstin) ett par gånger om dagen när han tigger - så att han i alla fall får något göttigt. Nytta med nöje, tänker vi. 

1 kommentar:

Ida sa...

Alltså, jag ser Svante & jag blir helt fjantig & måste visa Paul hur söt han är & hur SYND det är om honom för att han inte får äta blötmat. FINA, FINA Svante - vad duktig han är som lyckats gå ner lite i vikt. Ja, matte & husse är rätt duktiga de med - men jag tycker att vi ger Svante credden för det hela. :)